Elitevejen

Beskrivelse af Elitevejen

Begynder

Når du begynder til karate, er det vigtigste, at træningen er sjov og udviklende. Konkurrence er en naturlig del af karatetræningen, og det giver dig mulighed for at teste dig selv og måle dine færdigheder i forhold til andre. Hvis du ønsker at prøve kræfter med konkurrence, er klubstævnerne et godt sted at starte.

 

Klubstævne

Klubbens interne stævner er en ideel begyndelse for dig, der har lyst til at konkurrere. Klubstævnerne afholdes i trygge omgivelser, hvor du møder kendte modstandere på nogenlunde samme niveau som dig selv. Instruktørerne fungerer som dommere, og øvrige opgaver varetages af frivillige, herunder forældre. Formålet med klubstævnerne er at øve sig og have det sjovt, hvorfor alle deltagere får flere kampe.

 

Klubbens Stævnehold

Når du oplever glæden ved konkurrence, får du måske lyst til at træne mere og udvikle dine færdigheder yderligere. Udover den almindelige holdtræning tilbyder klubben også stævneforberedende træning, hvor der fokuseres på de discipliner, der anvendes til konkurrencer. Samtidig styrkes fællesskabet blandt konkurrenceudøverne.

 

De Første Stævner Udenfor Klubben

Efter et halvt til et helt års træning (mini-karate undtaget) kan du overveje at deltage i stævner uden for klubben. Klubben deltager årligt i en række stævner rundt om i landet. Nogle af disse kræver et højt niveau og stor erfaring, mens andre er velegnede for begyndere og udøvere med begrænset stævneerfaring. Vær opmærksom på, at de fleste stævner følger almindelige regler, og du kan derfor risikere kun at få en enkelt kamp med hjem - men til gengæld også værdifuld erfaring.

 

Træning på Eget Initiativ

For at blive dygtig til noget kræves øvelse, og det kan være givende at træne og eksperimentere med teknikker på egen hånd. Selvom træningen skal være sjov, er det nødvendigt med en solid indsats. Heldigvis er der rig mulighed for selvtræning, da klubben har åbent mange timer hver uge, og der ofte er et ledigt hjørne til egen træning.

 

Klubbens Elitehold

Når du opnår gode resultater i konkurrencer og regelmæssigt vinder medaljer ved stævner udenfor klubben, vil instruktørerne bemærke det. Når de vurderer, at du er klar, vil de invitere dig til prøvetræning på klubbens elitehold. Eliteholdet er for de bedste i klubben og er et vigtigt skridt mod talentcenteret og landsholdet. Dette niveau kræver, at du har både evnen og viljen til at yde mere end de fleste andre, samt at du har opbakning fra hjemmefronten, da udvikling på dette niveau kræver en betydelig indsats og deltagelse i mange stævner.

 

Forbundets Talentcenter

Når du regelmæssigt vinder medaljer ved de største danske stævner og begynder at konkurrere internationalt, kan det være tid til at overveje optagelse på Talentcenteret. Dette vurderes i samråd med eliteinstruktørerne, som også står for indstillingen til Talentcenteret – man kan ikke selv søge optagelse.

 

Landsholdet

Landsholdet er forbeholdt de allerbedste i Danmark, og konkurrencen om pladserne er benhård. Samtidig er der et stærkt fællesskab og en fantastisk stemning, når du repræsenterer Danmark i internationale konkurrencer. Her venter de største oplevelser, hvor du med stor ære og stolthed kan repræsentere dit hjemland, som er svært at sammenligne med noget andet. Det er en unik erfaring, hvor du også får mulighed for at opleve fremmede kulturer, skikke, dufte og smage.

 

Har du spørgsmål eller ønsker at vide mere om elitevejen, så kontakt instruktørerne eller klubbens Talent- og Eliteudvalg.

God træning og god kamp!